Scouting Frère Jacques Budel 75 jarig jubileum

BUDEL – Scouting Frère Jacques, beter bekend als Scouting Budel, is gestart met een Verkennersgroep in 1947. De eerste huisvesting was op de zolder van het boerenbond gebouw. Daarna in een bouwkeet op het terrein waar nu de parkeerplaats van De Borgh is. In 1956 verhuisde Scouting Budel naar de huidige locatie op de Broekkant. De blokhut was in het begin nog spartaans, zonder elektriciteit en er werd met gaslampen gewerkt. Midden jaren ‘60 is er een bijgebouw gekomen met een keukentje, wasruimte en toiletten. Dit is ook de tijd geweest dat er met de Welpen (6-10 jaar) gestart is. In 1997 is de oude blokhut vervangen. Nu hebben ze een prachtige blokhut met o.a. 2 speelzalen, slaapzolder, grote keuken en een mooi afdak waardoor ze ook met iets minder weer fijn buiten kunnen zijn. Scouting Budel heeft meer dan 100 leden en bestaat uit verschillende groepen van alle leeftijden vanaf 4 jaar. Bevers, Welpen, Verkenners, Explorers, Rowans, Rovers, Pivo’s en Stam. Elke week komen ze bij elkaar om samen uitdagende en leerzame activiteiten te doen. 

Dit jaar viert Scouting Budel haar 75 jarig jubileum. Alle leden hebben al een heel fijn Jubileumkamp gehad in Gorssel aan het begin van de schoolvakantie. Op zaterdag 3 september vieren ze dit jubileum met een open dag en reünie. In de ochtend, tussen 10.00 uur en 12.00 uur,  is iedereen welkom om mee te doen aan allerlei scouting activiteiten. Met o.a. een kabelbaan, koken op kampvuur en spelletjes. Kom gerust een kijkje nemen! In de middag, vanaf 14.00 uur, is er een reünie voor alle oud-leiding. Naast de huidige leiding zijn er al meer dan 35 aanmeldingen van oud-leiding. Mocht je je als oud-leiding nog niet opgegeven hebben, dat kan nog via Jubileum.scoutingbudel@gmail.com.

Blokhut Frère Jacques is gelegen aan de Broekkant 81 te Budel.