Vlaanderen zingt in Pelt

PELT – Pelt zong vorige zondag al voor de derde keer uit volle borst op de Grote Markt en bracht zo het Vlaanderen Zingt festival van 2022 tot een succes. Behalve het talrijk opgekomen publiek op de Grote Markt zaten alle terrassen rondom ook allemaal vol. 

Door Ben Ieven – Foto Albert Loos

Het was de eerste voorstelling van het nieuwe theaterseizoen van cc Palethe. De bedoeling van dit festival is om samen met een plaatselijk koor dat op het podium staat diverse bekende liedjes te zingen. In dit geval waren dat 37 bekende songs. Het gaat zowel om Nederlands- als Engelstalige liedjes. Aan alle bezoekers werden krantjes uitgedeeld met de teksten van de liedjes die meegezonden konden worden. We denken dan aan bijvoorbeeld ‘Leef’ (André Hazes Junior), ‘Sweet Caroline’ (Neil Diamond), of ‘Ik hou van U’ (Noordkaap), enz… Het publiek deed enthousiast mee met het koor dat op het podium mee stond te zingen, te wiegen en te zwaaien op alle liedjes. Eigenlijk waren het hier drie koren die samen zomaar even vier uur lang vocaal maar ook fysiek het beste van zichzelf hadden gegeven. Drie koren uit Pelt stonden op het podium: Amicula, Timbre en New Sound. Het geheel werd gepresenteerd en in goeie banen geleid door Donaat Deriemaeker. Het festival is nog steeds een succesformule en staat vanaf april tot oktober in diverse Vlaamse gemeenten.