“Versterk je persoonlijke bescherming met een boosterprik” 

REGIO – Op 12 september start de herfstboostercampagne in de Eerstelijnszone Noord-Limburg. De komende weken ontvangen 99.000 inwoners van 18 jaar en ouder een uitnodiging om zich te laten vaccineren met een boostervaccin. Inwoners van Lommel kunnen daarvoor terecht in de Soeverein in Lommel terwijl de inwoners van Bocholt, Hamont-Achel, Hechtel-Eksel, Peer en Pelt hun vaccin krijgen in de VDAB-gebouwen in Peer. “Deze herfstbooster is belangrijk omdat we in de herfst- en wintermaanden opnieuw periodes met veel COVID-19-besmettingen verwachten. Daarom krijgen alle 18-plussers de kans om hun persoonlijke bescherming te versterken met een extra vaccinatie”, benadrukken de burgemeesters.

De herfstcampagne start met de meest kwetsbaren, dit zijn de mensen met een verzwakt immuunsysteem en de 65+’ers. De eerstelijnszorgprofessionals komen samen met deze groep aan bod. Nadien volgt de rest van de volwassen bevolking. Alle volwassenen die een basisvaccinatie tegen Covid-19 gekregen hebben, worden immers uitgenodigd voor deze boostercampagne. “We kunnen niet vaak genoeg het belang van bescherming tegen het coronavirus benadrukken. De ervaring leert ons intussen dat er tijdens het najaar opstoten zijn en dan is een extra bescherming geen overbodige luxe”, aldus de burgemeesters. In de uitnodigingen voor de herfstbooster staat een code waarmee iedereen een vaccinatiemoment naar keuze kan kiezen. Het is de bedoeling dat iedereen voor eind oktober een uitnodiging voor de boosterprik ontvangt. Het wordt dus een korte, maar krachtige campagne.