Koryosports grossiert in medailles

REGIO – Afgelopen week hebben de wedstrijdsporters van Taekwondo KoryoSports tijdens twee kampioenschappen in Tallinn een buitengewone prestatie geleverd. De European Club Championships waren op 23 en 24 augustus en de Tallinn Open op zaterdag 27 augustus.

Na de overwinningen vorig weekend was het zaterdag het Tallinn Open waar weer medailles te behalen waren. Nielle, Martik en Johanna wisten drie keer goud binnen te halen!

Nielle won het goud door winst op Oekraïne, tegen dezelfde tegenstander waarvan ze twee dagen ervoor nog verloor bij de EU Clubs. Helaas ging het  maar om één wedstrijd omdat de andere 3 tegenstanders uit haar poule waren overgestapt naar de klasse -59 kg. 

Niëlle liet een topwedstrijd zien. Op alle fronten was ze overtuigend met elke techniek en links- en rechtsbenig even goed. Krachtige trappen en snelheid zorgen al lange tijd voor een knallend en succesvolle taekwondo carrière. De WK in Sofia was een eerste stap in de richting van een gouden sporttoekomst! Nu liet ze ook weer zien snel te kunnen schakelen na een verliespartij. 

Martik, de nieuwste aanwinst van Koryosports, wist bij de junioren tot -45 kg ook een gouden plak binnen te halen. Martik behaalde makkelijk winst op RTA (Oekraïne) en in de finale tegen Portugal. Hij liet wederom twee ijzersterke partijen zien. Aanvallend, conditioneel en zeer gevarieerd spel, leverde hem de overwinning op. 

Tevens was trainer Anthony op beide kampioenschappen gastcoach/trainer Voor Johanna Rommel (Duitsland). Johanna begon sterker te groeien naarmate ze partijen draaide afgelopen week. Ook haar continu aanvallende spel leverde haar twee overwinningen op, eerst tegen Finland en daarna tegen Spanje. Dus ook goud voor haar!

Zo eindigde Koryosports de week met 6 medailles. Daarnaast haalde het team twee Quotas voor de KoryoSporters, Martik (ook voor Johanna) voor de Youth Olympic Weight Championships en Nielle voor de European championship Cadets. De eindstand met maar liefst  4 keer goud en 2 maal zilver is een mooie afsluiting en voorbereiding voor de komende toernooien.