6 uur van Skate Vlaanderen te Pelt

PELT – Het lijkt iets van lang geleden, maar het inlineskaten en rolschaatsen is helemaal terug. De sport rolde vorig jaar nog de top 10 van de populairste sporten vlotjes binnen. Hoe komt dat? Wel, het is een sociale sport voor jong en oud en het is bovendien een goede manier om aan je conditie te werken. In de frisse lucht met de zon op je gezicht, wat wil je nog meer?  

Om skeelerende gasten te verwennen en Limburg nog eens in de kijker te zetten als dé skeelerprovincie, organiseert Skate Vlaanderen de eerste editie van een 6 uren estafettewedstrijd bij het landelijke Pelt op zondag 18 september. Het is een wedstrijd waarbij skeeleraars individueel, per duo of in teams gedurende 6 uur zoveel mogelijk rondjes afleggen op een uitgestippeld parcours van 2,5 km. De wedstrijd zal starten om 12u en eindigen om 18u. 

Iedereen is welkom: groot en klein, jong en oud, recreatievelingen en competitiebeesten. Wil jij graag inlineskaten, rolschaatsen of ben je een rolstoelgebruiker? Het kan allemaal! Haal die skates dus maar boven en hopelijk zien we je binnenkort aan de startlijn!  

Ben je overtuigd en wil je graag meedoen? Schrijf je dan in via www.skate.vlaanderen/6uur