Kom gezellig varkens kijken bij Heihoef Farming

MAARHEEZE – Op zaterdag 10 en zondag 11 september kan iedereen bij 14 varkensbedrijven in heel Nederland varkens kijken en er zelf ontdekken hoe het is om in deze tijd varkenshouder te zijn. In Maarheeze is iedereen welkom bij Heihoef Farmer: Henk Verdonschot. Samen met andere varkensboeren geeft hij er uitleg over de Nederlandse varkenshouderij. Tijdens het Weekend van het Varken organiseren ze bovendien allerlei leuke activiteiten op hun erf. Zo vertellen boeren over de varkenshouderij. Kinderen kunnen er knutselen, in de maïsbak spelen en naar informatieve filmpjes over de varkenshouderij kijken. Er staat een veetransportwagen voorzien van de laatste snufjes om het de dieren naar hun zin te maken. Bij de Foodtruck kunnen bezoekers proeven van het varkensvlees van eigen erf. Het Weekend van het Varken in Maarheeze wordt gehouden aan de Hugten 12 en is gratis te bezoeken op zaterdag 10 en zondag 11 september van 11.00 tot 17.00 uur. De adressen en openingstijden van alle andere Nederlandse varkenshouders die meedoen aan het Weekend van het Varken vind je op www.thepigstory.nl.