Concert De Achelse Orgelvrienden

ACHEL – Op zaterdag 17 september om 20.15 uur begint in de kerk in Achel-Centrum een herfstconcert met Peter Thomas op orgel en Karin Straetmans met poëzie.

Peter Thomas is als organist verbonden aan de Abdijkerk in Grimbergen. Hij behaalde eerste prijzen voor orgel, piano, kamermuziek en contrapunt en fuga aan de conservatoria van Gent en Antwerpen. Later vervolmaakte hij zijn orgelopleiding bij Kamiel D’Hooghe aan het conservatorium van Maastricht. Hij werkte mee aan verschillende radio- en CD-opnamen en concerteert regelmatig, zowel als begeleider van koren als solistisch op orgel. Momenteel is hij directeur van de Stedelijke Academie voor Podiumkunsten van Aalst en doceert hij muziekschriftuur aan het Antwerpse conservatorium. Karin Straetmans is al besmet met de microbe van het ‘woord’ sedert haar kindertijd door een erg gepassioneerde leerkracht van de Academie van Lennik. Haar passie voor poëzie werd later beloond met een eerste prijs ‘voordracht’ aan het conservatorium van Brussel. Al 35 jaar geeft ze diezelfde passie door aan kinderen, jongeren en volwassenen in woord- en theaterprogramma’s aan de academie van Aalst. Op de 17e september begeestert ze het Achelse publiek met haar wonderlijke woordkunsten. De tickets kosten 10€ en jongeren onder 18 jaar mogen gratis naar binnen. Meer info: deachelseorgelvrienden@gmail.com Het concert is een organisatie van Concertwerkgroep De Achelse Orgelvrienden met steun van stad Hamont-Achel.