Sterk deelnemersveld Omloop van Valkenswaard 

VALKENSWAARD – Zondag 4 september om 10.00 starten de junioren in het knusse centrum van Valkenswaard voor hun klassieker over 112 km. De buitenlandse belangstelling voor deze wedstrijd was groot maar vanwege de regelgeving mag de organisatie maar vier buitenlandse teams laten starten. 

Dit zijn geworden het Britse BCC cycling  team, uit België Acrog Pauwels, DAVO en het Waalse Crabbe Chevigny de club van oud-winnaar Arnaud de Lie. Uit Nederland komen de sterkste clubteams en de regionale selecties. De opvolger van Roan Konings kan een mooie toekomst tegemoet zien immers alle winnaars in de voorgaande edities zijn prof of semiprof geworden. 

Rond de klok van 14.00 uur worden de matadoren in de Topcompetitie door Burgemeester Ederveen weggeschoten zij gaan een loodzware wedstrijd tegemoet over de prachtige klinkerwegen en gravelpaden in Valkenswaard en omgeving. 

Ook hier was de belangstelling uit binnen- en buitenland voor een wildcard groot. Koersdirecteur oud-prof Jelle Vanendert nodigde het team van BEAT uit deze hebben de cracks Jan Willen van Schip en Youri Havik in de gelederen, de tweede kaart gaat naar het Scorpion Cycling Team een ploeg die volgend jaar de continentale status heeft, de derde kaar is voor het Belgische Acrog Pauwels met de kanshebbers Jarne van Grieken en Jelle Vermoote in de ploeg. 

Het continentale ABLOC komt met de Tsjech Tomas Kopecky de man die de U23 klassieker Wim Hendrix trofee op zijn naam schreef. 

Allinq stelt oa Aden Paterson op de man die in 2018 derde werd ook oud Nederlands kampioen zonder contract Robin Lowik is opgesteld in deze ploeg. 

Metec-Solarwatt heeft met Hidde van Veenendaal en de winnaar van de Ronde van Limburg Jaap Roelen ook favorieten in huis. 

De veel winnaars van Volker Wessels hebben een ploeg rond Coen Vermelfoort heen gebouwd ze hebben ook de leider in de Topcompetitie Daan Vansintmaartensdijk in de gelederen en de Nederlands kampioen U23 Max Kroonen. Er zijn verschillende strategieën voor deze ploeg te bedenken; gaan ze het klassement van Daan Vansintmaartensdijk verdedigen of werken ze het lijstje nog niet gewonnen klassiekers van Coen Vermeltfoort af. 

De mannen van TWC de Kempen rijden een thuiswedstrijd en kunnen zeker voor een verassing zorgen. Vermeldingswaardig is dat de ploeg vier renners uit de eigen opleiding heeft geselecteerd. Met mannen als Jasper de Laat, Mat van Gorp, Rens en Jordy Vermeulen, Bjorn Baudoin, Maxime Vercauteren en voormalig Nederlands kampioen zonder contract Koos Jeroen Kers moet de verdediging van de 4e plaats in het klassement zeker mogelijk zijn. 

Een ander sterk clubteam is Jegg met Frank van den Broek de man die onlangs de etappekoers Ronde van Namen wist te winnen een plaats bij een continentaal team ligt op hem te wachten. 

Willebrord Wil Vooruit heeft Roy Hoogendoorn in de gelederen een renner die volgen seizoen de overstap naar Metec-Solarwatt maakt. Het Duitse Team Sportforum, het Belgische Mysenlan, regio teams Zuid en Noord Holland, West Frisia, de Volharding/Dutch Food Valley, district ploeg Noord, WPGA, Tempo Veldhoven, IJselstreek, John Deere, Sensa Kanjers voor Kanjers, Jan van Arckel zullen het peloton compleet maken en zullen het vuur zeker aan de schenen van de favorieten gaan leggen.

Er is alles aan gedaan het publiek zoveel mogelijk bij de koers te betrekken zo vind om 12.45 uur de ploegvoorstelling plaats tegenover de terrassen op de Statie ook de huldiging zal daar zijn ook is hele wedstrijd voor het publiek live te volgen op een groot scherm dat geplaatst wordt op de Leenderweg thv uitgaansgebied de Statie. Er staat een geweldig wielerspektakel op de rol met de grootste talenten van Nederland in de hoofdrol de finish wordt verwacht rond 18.15 uur.