Cultuurkring Hamont-Achel: inleiding tot Islam 

HAMONT-ACHEL –  Op donderdag 15 september organiseert de Cultuurkring Hamont-Achel een namiddag met als thema: ‘Inleiding tot de Islam’. Dit gaat door om 14.00 uur in cinema Walburg, Kerkstraat 28 in Hamont. De inkom bedraagt €9. De middag wordt gegeven door historica Ria Malisse. 

De Islam is geënt op het Jodendom en het Christendom maar blijft  verstokt in de Arabische traditie. Het erkent enkel de Koran en de Soenna. Andere heilige boeken zijn niet toegelaten. De Koran is in het geloof van moslims niet door mensen gemaakt. De woorden in de Koran zijn dus onveranderlijk en eeuwig en kunnen niet aan kritische analyse onderworpen worden.

Het is ondenkbaar dat moslims onderzoek zouden verrichten naar het ontstaan van de Islam: op ongelovigheid en ketterij staan zware straffen. De Islam noemt zich een religie van vrede, met morele waarden en normen. Allah eist echter om de ongelovigen te bestrijden. De politieke Islam wil terug naar een verleden dat volledig  geïdealiseerd wordt.