Gastel kermis: één groot feest voor jong en oud!

GASTEL – Van zaterdag 17 september t/m dinsdag 20 september is het weer zover: Gastel kermis. Stichting Gastel Kermis is er samen met vele vrijwilligers in geslaagd om er samen met de exploitanten weer 4 gezellige dagen van te maken. Daarvoor is een programma samengesteld voor jong en oud. 

Vanaf zaterdag kunnen jongeren uit Gastel tot en met 15 jaar gratis een kermiskaart afhalen in de feesttent die ze direct kunnen gebruiken. De basisschoolleerlingen hebben deze week een tekening ontvangen en in ruil daarvoor ontvangen zij deze kaart. Uiteraard hangen we de ingeleverde tekening als versiering op in de tent. Een win-win situatie omdat we op deze wijze zowel de jeugd bij de kermis betrekken als de kermisexploitanten steunen. En daarmee realiseren we naast gezelligheid ons belangrijkste doel: het behouden van de kermis in een kleine kern als Gastel.

Ook op zondag komt de jeugd weer volop aan zijn trekken omdat er vanaf 14:30 uur een ballonnen drop is georganiseerd. De prijzen vallen dan letterlijk uit de lucht en kunnen direct verzilverd worden bij de attracties. Deze actie is voor alle kinderen. We hopen dan ook op een grote toestroom uit andere dorpen. 

Op maandag vindt het kermistoepen plaats dat uitgegroeid is tot een begrip in de regio. Vanaf 11.00 uur gaat het los zoals dat alleen in Gastel kan. Dat belooft spektakel.

Op dinsdag wordt er vanaf 18.00 uur voor de jeugd tot 18 jaar een Ranjacantus georganiseerd. Hieruit blijkt maar weer dat de jeugd volop bij de kermis betrokken wordt. 

Natuurlijk gaat ook de ‘oudere jeugd’ vanaf 18 jaar 4 dagen helemaal los. Voor meer gedetailleerde informatie kijk op de bijgevoegde poster van Stichting Gastel kermis of op facebook: stichtinggastelkermis. Tot slot hopen wij dat velen de weg weten te vinden naar het Cornelisplein in Gastel. We zien jullie graag op de kermis en onze feesttent.

Namens Stichting Gastel Kermis.

Archieffoto Gastel Kermis