Herdenking op 17 september

CRANENDONCK – Op 17 september wordt er bij 8 monumenten in Cranendonck stilgestaan bij de bevrijding van de gemeente. Dat zal dit jaar voor de 70ste keer plaatsvinden. De organisatie heeft één persoon in zijn midden die al die 70 keer heeft meegedaan en dat is Ger Barents. Bij het laatste monument wordt hierbij stilgestaan.

Het programma luidt als volgt: beginsignaal, bevrijdingsvuur ontsteken, voorlezen van het verhaal dat bij het betreffende monument hoort, toespraak B & W, bloemlegging door B & W en schoolkind, één minuut stilte,  bloemlegging familie en schoolkinderen,  the Last Post,  gedicht door schoolkind en het eindsignaal.

Tijden bij de monumenten: De Pan Maarheeze om 13.50 uur, Jan Verheesplein Maarheeze om 14.20 uur, Jan Maasplein Soerendonk om 14.50 uur, Monument Gastel om 15.50 uur, Monument De Toom om 16.20 uur, Monumenten Dorplein om 16.50 uur en de Herdenkingskapel Budel om 17.25 uur. Alle inwoners van Cranendonck worden uitgenodigd om aanwezig te zijn bij een of meerdere monumenten. Laten we samen stilstaan bij onze vrijheid! Om 19.00 uur is er in de Onze Lieve Vrouw Visitatie kerk een veteranen-mis waar de bevrijdingsviering wordt afgesloten. Hierbij zijn veel oud-militairen (veteranen) aanwezig. Ook hier is iedereen welkom!