Motoballwedstrijd MBV Budel-MSC PUMA Kuppenheim

BUDEL – MBV Budel moest het afgelopen zaterdag opnemen tegen de huidige nummer één van de zuid duitse competitie, MSC PUMA Kuppenheim. Voor Budel, vijfde in de zuid duitse competitie, stond er niet veel meer op het spel. Kuppenheim moest echter winnen, om de eerste plaats in de competitie te behouden. In de eerste manche was het al duidelijk, dat Kuppenheim de winst niet zomaar cadeau zou krijgen. In de vierde minuut bracht Carlo van Geldrop met een snelle aanval de openingstreffer op zijn naam. Er ontspon zich een gelijk opgaande strijd en het duurde tot de zestiende minuut, voordat Kuppenheim de gelijkmaker kon aantekenen en met een treffer in de achttiende minuut kwam Kuppenheim op voorsprong. In de zesde minuut van de tweede manche kreeg Budel een volkomen onnodige goal tegen. Een terugspeelbal op de keeper wordt door de verdediging onvoldoende afgeschermd, waardoor een speler van Kuppenheim hem met een klein tikje binnen schiet. Maar Budel blijft zich taai verdedigen, zoekt ook de aanval op en in de vijftiende minuut schiet Miel Looijmans de aansluitingstreffer binnen. Met een snelle aanval vanaf de aftrap brengt Kuppenheim de voorsprong echter weer op het oude niveau. De derde manche begint met een schot op de lat van Carlo van Geldrop. Aan de andere kant houdt Dimitar Iliev met goed keeperswerk zijn doel schoon. Op een voorzet van Carlo van Geldrop maakt Stan Looijmans weer de aansluitingstreffer. Even wordt het penibel, als Dimitar Iliev plat gaat, nadat hij een bal in zijn gezicht heeft gekregen, maar gelukkig kan hij de wedstrijd na een paar minuten weer vervolgen. Nadat een schot van Carlo van Geldrop  op de paal strandt, heeft Miel Looijmans meer succes en schiet de gelijkmaker binnen. De spelers van Kuppenheim voeren de druk op het Budelse doel hoog op en in de achttiende minuut leidt dit tot een doelpunt. Maar ook nu veert Budel weer op en een minuut later scoort Carlo van Geldrop de gelijkmaker. Een doelpunt van Miel Looijmans brengt Budel in de vierde manche aan de leiding, maar Kuppenheim maakt meteen na de aftrap de gelijkmaker. De coach van Kuppenheim is niet gerust op het eindresultaat van deze wedstrijd en vraagt in de vijftiende minuut van de vierde manche een time-out aan. Na de time-out doen de spelers van Budel er alles aan om in ieder geval een gelijkspel in de wacht te slepen. Maar helaas zit ook in deze wedstrijd het venijn in het staartje. In de twee laatste minuten van de wedstrijd zien de spelers van Kuppenheim met twee snelle aanvallen kans om nog twee keer te scoren, waardoor de wedstrijd voor Budel alsnog met 6-8 verloren gaat. En weer blijft Budel met lege handen na het spelen van een geweldig mooie wedstrijd. Omdat Budel als vijfde is geëindigd in de zuid duitse competitie speelt Budel ook dit jaar voor de B-Pokal. Tegen wie en wanneer deze wedstrijden zijn is op moment van schrijven van dit artikel nog niet bekend. Voor informatie hieromtrent kunt u terecht op www.motoball.de of op facebook van MBV Budel. 

Foto Sven Neijssen zet de aanval in