Gepimpt viaduct feestelijk geopend

MAARHEEZE – Na een weken durende metamorfose was het moment zondag eindelijk daar: het gepimpte viaduct aan de Kerkstraat in Maarheeze werd officieel onthuld door de Cranendonckse burgemeester Roland van Kessel. Dat gebeurde onder grote belangstelling van de inwoners van het dorp.

Het uit 1971 daterende viaduct, dat veel Maarheezenaren een doorn in het oog was, werd deze zomer in een nieuw hip jasje gestoken. Zo brachten de graffitikunstenaars Gart Smits en Jasper van Seggelen een enorme kleurrijke graffiti aan op de wanden van de tunnel onder de autosnelweg A2. Daarnaast werden er grote historische foto’s aangebracht op de geluidsschermen boven de tunnel. 

Net als tientallen belangstellenden was burgemeester Van Kessel vol lof over het eindresultaat. Bij de onthulling kreeg hij hulp van de wethouders Hennie Driessen en Karel Boonen. Zij onthulden ieder een bord, met daarop een qr-code die linkt naar de website maarheezeonderweg.nl. Hierop staat achtergrondinformatie over de kunstwerken op de tunnelwanden en de foto’s op de geluidsschermen.

De historische foto’s van onder meer de baileybrug, de oude Mariaschool, frisdrankenfabriek Winters en Philips in Maarheeze, waren zondag, tijdens open monumentendag, ook te bezichtigen in het nabijgelegen ‘teutenhuis’ aan de Kerkstraat.

De klus is nog niet helemaal afgerond. In november worden er led-spots aangebracht in de tunnel om kunstwerken beter uit te lichten. Meer info: maarheezeonderweg.nl.

Foto 

Door Roy de Leijer