Jaarlijkse uitstap De Grevenbroekers

HAMONT-ACHEL – Op zaterdag 10 september vertrokken 45 Grevenbroekers naar de Oostkantons voor hun dagreis. Om 10.00 uur kwamen ze aan bij het kasteel Reinhartstein in Ovifat. Daar werden ze ontvangen met koffie en koek. Daarna volgde een rondleiding om en in het hoogst gelegen kasteel in België met een Nederlandstalige gids. Daarna, na een lekkere kom soep in Waimes trokken ze verder naar Büllingen voor een bezoek aan de Ardenner Cultur Boulevard. Hier bewonderden ze Ars Minerales, kleine tot heel grote mineralen, Ars Figura, honderd jaar oude poppen in taferelen van omstreeks 1900 en als laatste Ars Krippana, de grootste kerststallententoonstelling in Europa. Ook werd er hier genoten van koffie en gebak in het Old Smuggler Café. De dag werd gezellig afgesloten met een lekker avondmaal in Gasthaus “Alte Scheune” in Kronenburg, net over de Duitse Grens.