Aanleg Hoppinpunt ziekenhuis Pelt

PELT – Begin september is door het Agentschap Wegen en Verkeer gestart met de aanleg van een Hoppinpunt naast de parking van het ziekenhuis van Pelt. Een Hoppinpunt is een vervoersknooppunt met parkeergelegenheid voor auto’s en fietsen en waar verschillende vervoersmogelijkheden zoals bus, trein, deelfietsen of deelauto’s worden aangeboden. Een en ander past binnen de Vlaamse visie op mobiliteit. Reizigers krijgen hier de gelegenheid om verschillende vervoersmiddelen te combineren om zo de bestemming te bereiken. Het punt ligt vlak bij de noord-zuidverbinding (N74). Er wordt dan ook extra aandacht geschonken aan de doorstroming van het openbaar vervoer naar deze verbinding. Er komt hiervoor een grote haltehaven over de volledige lengte van de rotonde van het ziekenhuis tot de rotonde bij de ringlaan. In deze zone zal een perron voorzien worden. De bestaande bomen zullen hierin verwerkt worden door middel van boomroosters. In de groenzone naast de rotonde van de Ringlaan zal een nieuwe overdekte fietsenstalling komen met ruimte voor 48 fietsen. De gemeente Pelt voorziet hier ook de plaatsing van 2 fietskluizen en een fietsherstelpunt. De bushalte wordt tijdens de werken tijdelijk verplaatst naar de rotonde van het ziekenhuis. De werken zullen klaar zijn rond midden oktober. De fietsenstalling van het ziekenhuis is tijdens de werken niet beschikbaar. Vlakbij de bomen komt echter een tijdelijke fietsenstalling tot de nieuwe klaar is. Er is ook een tijdelijke wandelroute zodat voetgangers het ziekenhuis en de bushalte kunnen bereiken.

Door Ben Ieven