Limburgse boekenbeurs ‘Boekenbottelarij’ strijkt neer in CC Palethe

PELT – De Boekenbeurs heeft sinds een aantal jaren ook een Limburgs broertje. Dat ook onze provincie heel wat literair talent heeft, ontdek je op zondag 2 oktober in CC Palethe Pelt tijdens de vierde editie van de ‘Boekenbottelarij’. Je kan er kennis maken met je favoriete Limburgse auteur, je kan meedoen aan een workshop literair schrijven en je kan illustrator Bart Proost aan het werk zien tijdens een draw-on-request.

Het idee voor een Limburgse boekenbeurs ontsproot enkele jaren terug bij een aantal Limburgse vrouwen. Ze vonden dat Limburgse literatuur in al haar vormen te weinig aan bod kwam op de ‘grote’ Boekenbeurs, die tot vorig jaar in Antwerpen door ging. De Boekenbottelarij heeft er ondertussen al drie geslaagde edities op zitten. Vorig jaar, in Hasselt, kon je kennis maken met 45 auteurs. 

Dit jaar strijkt de Boekenbottelarij neer in CC Palethe. Op zondag 2 oktober kan je van 13 tot 17.30 uur kennis maken met een ruim en divers aanbod van romans, kinderboeken, thrillers, poëzie, kook- en gezondheidsboeken en nog veel meer. Het is een uitgelezen kans om een praatje te slaan met je favoriete auteur en je boek te laten signeren. Misschien stoot je er ook wel op een niet vermoed pareltje van een voor jou onbekende auteur die je zal warm maken voor een van zijn of haar schrijfsels.

De Peltse bibliotheek zorgt ondertussen met ‘Pelt Schrijft’ voor een mooie Peltse invulling van het programma. Deze hele namiddag verzorgt illustrator Bart Proost een ‘live draw-on-request’. Met andere woorden: Bart tekent wat jij vraagt. Geef Bart de naam van je favoriete personage, dier of wezen uit een boek, stripboek of prentenboek, en hij gaat er tijdens de Boekenbottelarij mee aan de slag. Rika Franssen verzorgt de lezing ‘Creatief schrijven’ voor jongeren. Voor deze lezing moet je voordien inschrijven via www.gemeentepelt.be/reserveren (onder het tabblad ‘tickets’)

De leerlingen Theater van de Kunstacademie Noord-Limburg stellen het werk van de deelnemende auteurs graag voor aan de bezoekers van de Boekenbottelarij. Ze zullen zich tussen 13.30 en 17 uur verspreiden onder het publiek, gewapend met briefjes. Op deze briefjes staan gedichten, recepten, mooie zinnen, (heel) korte fragmenten,…

De toegang tot de Boekenbottelarij en de workshops is volledig gratis. En, niet onbelangrijk: ieder uur zijn er boekenbonnen te winnen! Meer info vind je op pelt.bibliotheek.be