Bedevaart naar Kevelaer

CRANENDONCK – Voor de 186 ste keer gingen de parochianen van Cranendonck op bedevaart naar Kevelaer. ‘s Morgens om 5.30 uur vertrokken er 15 tal fietsers uit Budel, waarbij in Maarheeze er zich nog 4 fietsers bij aansloten. Het regende flink en dat werd alleen maar erger. Drijfnat kwamen ze in Kevelaer aan, maar wel voldaan en optimistisch. 46 personen kwamen met de bus. In de bus werd een kort reisgebed en een rozenhoedje gebeden. Om 11.30 uur was er een H.mis in het Forum Pax Cristie voorgegaan door Pastoor Sip. Een mooie dienst waarin de muziek werd verzorgd door het Kerkkoor onder leiding van Mevr. Josè Kuyten, die ook de organiste was. De Zegeningen van de Bedevaartskaars en de Medailles en het voorlezen van de vele intenties was weer een hoogtepunt. Na de Mis ging een groep van 27 personen naar het Priesterhuis, waar weer een heerlijk 3 gangen menu geserveerd werd. Om 14.30 uur vertrokken de fietsers  weer richting huis onder het zingen van het Lied Adieu oh Kevelaer en de regen viel gestadig. De fietsers hebben dit weer tot in Ommel gehad. Om 15.30 uur was er nog een Lof met Maria hulde in de Kaarsenkapel. Een prachtige locatie, die we indien mogelijk ook weer gaan gebruiken in de toekomst. Om 17.00 uur vertrok ook weer de bus naar Budel. Er wordt teruggekeken op een hele mooie Bedevaart ondanks de zegeningen van boven die de fietsers parten speelden.