Private Health Cranendonck: coaching naar een gezondere, betere levenskwaliteit 

BUDEL-SCHOOT – Private Health is een exclusieve private gym waar naast het sporten, heel wat aandacht geschonken wordt aan andere aspecten die bijdragen aan een gezondere, betere levenskwaliteit. “Klopt,” legt eigenaar John Vosters uit. “Wij kijken naar het volledige plaatje. Door middel van persoonlijke gesprekken en professionele begeleiding zorgen we ervoor dat er een positieve verandering tot stand komt, een soort ‘shift’ als het ware, waardoor fysieke maar ook mentale klachten worden aangepakt en er een verbeterde kwaliteit van leven tot stand komt. Alle fysieke trainingen worden persoonlijk opgesteld aan de hand van een beweegscan met verschillende fysieke testen.” 

Coaching

John: “Coaching betekent in gesprek gaan met je cliënt om samen tot oplossingen te komen voor de obstakels waar hij/zij tegenaan loopt. Coaching is dus absoluut géén advies geven! Natuurlijk kan een coach vanuit zijn expertise altijd een stukje kennis overdragen. Maar een krachtige coach stelt jou de juiste vragen. Door deze vragen kom jij als cliënt tot inzichten over jezelf en over de aanpak die het beste gaat werken voor jou. Dat maakt coaching juist zo moeilijk. Door specifieke gespreksvoering in combinatie met het aflezen van emoties bij de cliënt, creëer je waardevolle gesprekken die echt impact kunnen maken. Deze manier van coachen leert je cliënt om te reflecteren op zijn of haar eigen handelen. Een goede coach is er dus ook nooit om je te veroordelen voor de keuzes die je maakt. Uiteindelijk draait het erom dat jij die keuzes in je leven maakt waar jij achter staat en waarde aan hecht. Onze coaches zijn speciaal opgeleid om deze gesprekstechnieken toe te passen, zodat ze je optimaal kunnen begeleiden in je gedragsveranderingen.”

Aanpak

“De aanpak van Private Health is duidelijk: wij leren onze leden van A tot Z hoe ze hun eigen leefstijl onder controle krijgen. Tijdens onze coaching gesprekken gaan we op zoek naar de obstakels en gaan we samen met jou kijken wat voor jou persoonlijk de ideale oplossing is om deze belemmering te tackelen. Dit kan zijn op

gebied van nachtrust, stressmanagement, beweging, voeding of gedrag. In onze visie bevinden zich geen restricties in je voedingspatroon. Iedereen kan nog altijd genieten van een glas wijn of bier. Wij leren onze cliënten keuzes maken op gebied van de waarde die ze aan een bepaalde keuze hechten. Wij laten onze cliënten tot inzicht komen wat voor patronen en gewoontes ze momenteel toepassen en begeleiden ze in het proces bij het omzetten van ongewenste handelen naar gewenste handelingen,” aldus John. 

Begeleidingstraject

“We beginnen altijd met een vrijblijvend kennismakingsgesprek en nemen daar echt de tijd voor. Wij vragen door, gaan de diepte in. We willen weten wat

de emotie of het verlangen achter een bepaald doel is. In het eerste gesprek brengen we in kaart hoe men op alle aspecten van leefstijl scoort. Samen met de cliënt maakt de coach een analyse om te bekijken waar de obstakels liggen waardoor je momenteel niet de optimale kwaliteit van leven ervaart. Vanuit hier bekijken we samen welk traject het beste bij je huidige wensen aansluit. Met Personal Training, de meest intensieve en resultaatgerichte vorm, ga jij één op één met je coach aan de slag. Een volgende stap is Private Coaching. Tijdens deze begeleidingsvorm ga je zelfstandig aan de slag met je trainingen die door je coach zijn opgesteld. Deze trainingen vind je terug in de Private Health-app waar alles met filmpjes uitgewerkt staat. Bij deze begeleidingsvorm heb je iedere maand coaching gesprekken gepland staan met je coach. Deze begeleidingsvorm is voor cliënten die voldoende ervaring hebben met krachttraining. Aan de hand van deze stappen, bieden wij onze cliënten de optimale weg naar zelfredzaamheid.” 

Beweging op maat

“Iedere nieuwe cliënt ondergaat een beweegscan zodat we de huidige belastbaarheid in kaart kunnen brengen. Essentieel aan een persoonlijk plan is dat de belasting in de training wordt afgestemd op de belastbaarheid van een persoon.

Heb je veel stress, slechte nachtrust of lichamelijke klachten? Dan is je belastbaarheid lager waardoor we dit ook aan moeten aanpassen in je trainingsprogramma. Standaardprogramma’s en – voedingslijsten zul je bij ons niet vinden. Bij alle trajecten staat het plezier beleven aan bewegen centraal,” besluit John.

Sta jij open voor een leefstijlverandering onder professionele begeleiding?

De koffie staat altijd klaar!

Private Health 

Pastoor Verbakelstraat 7a

6023 CL Budel-Schoot

Maak vrijblijvend een eerste afspraak via tel. 0031 6 31065780 of via info@privatehealth.nl 

Voor meer info kijk op www.privatehealth.nl of volg Private Health op Facebook of Instagram (Private Health Cranendonck)