Cafe ‘D’n Dor’stige Hei’, van een idee naar een top avond

BUDEL-DORPLEIN – Voor het eerst sinds jaren werd er in Budel-Dorplein een kroegavond georganiseerd. Dit naar aanleiding van de vele signalen die werden opgevangen tijdens het verwerken van de enquête in Dorplein, van afgelopen februari. Ingrid, Frank, Inge en Theo, inwoners van Budel-Dorplein, geven graag een woordje uitleg: “We wilden gehoor geven aan de vraag om een kroegavond te organiseren. Het idee was om deze avonden één keer per maand te houden. Tijdens de afsluitende BBQ van Samen Dorplein, net voor de vakantieperiode, hebben we met z’n allen gebrainstormd om de kroegavond vorm te geven. Op het einde van de avond kwamen ze uit bij de naam ‘D’n Dor’stige Hei’, refererend naar de hei van “Oude en de Nieuwe Hei” zoals Budel-Dorplein van oudsher genoemd wordt.” 

“Samen met het bestuur van de Schakel werd het idee verder vormgegeven. We willen de sponsoren (Plus Dennis van Moorsel, Slijterij Wijnhandel Scholten, Kringloopwinkel en werkplaats Verderest en Gemeenschapshuis de Schakel) en de meedenkers hartelijk bedanken, want zonder hen hadden we dit niet kunnen realiseren.” Op 26 augustus werden de deuren van ‘D’n Dor’stige Hei’ voor de eerste keer geopend. De bezoekers stroomden al snel binnen. Ook de nieuwe wethouder kwam een kijkje nemen. En een aantal enthousiastelingen bood meteen medewerking aan voor de komende kroegavonden. Hier zijn we erg blij mee en daar gaan we zeker gebruik van maken, want uiteindelijk is het ons gezamenlijke doel, om ons mooie dorp te laten bruisen!” 

De tweede kroegavond is op vrijdag 23 september in De Schakel (St. Barbaraweg 1 in Budel-Dorplein). De deuren gaan open vanaf 19.30 uur.