Eerste 3-0 is een feit! 

Afgelopen zaterdag namen de dames van Ledub Volleybal het op tegen US Amsterdam Dames 1. Speelster Lina zorgde voor dit verslag: “

Zaterdag was het zo ver de eerste wedstrijd van het seizoen. Dit beloofde meteen een knaller te worden tegen US Amsterdam dames 1. Met dank aan de toppers van dames 2 had Ledûb een goed gevuld team om aan de wedstrijd te beginnen. 

De afspraken waren duidelijk met lef spelen en met z’n alle hard werken voor elke bal. Om 19:00 uur was de tribune vol gelopen en klonk het eerste fluitsignaal van de wedstrijd. De trommel werd door heren 1 weer voor de dag gehaald en mede daardoor zat de sfeer er meteen goed in! 

We begonnen met veel enthousiasme en fanatisme aan de eerste set en dat pakte goed uit. Er werd hard gewerkt en de ballen werden mooi afgemaakt. Ellis Hermans maakte een goed debuut bij Ledûb Volleybal en scoorde mooie ballen op de diagonaal. De eerste set werd gewonnen met 25-18. 

Ledûb had de juiste flow te pakken, de opdrachten bleven gehandhaafd en het publiek bleef zorgen voor een goede sfeer. Het spel werd door Nikki Wouters goed verdeeld, zodat iedere aanvaller haar aandeel kon leveren. Ook dit resulteerde in een mooie setwinst van 25-19. 

Vol adrenaline en vertrouwen begon Ledûb aan de 3e set. Deze set liep gelijk op, US Amsterdam kreeg meer grip op het spel van Ledûb en wist mooie punten te scoren. Ledûb bleef standvastig en vasthouden aan de opdrachten en wist met slim spel en goede verdediging deze set met 25-21 naar zich toe te trekken. 

Het is een zeer mooi begin van het nieuwe seizoen, waarbij Ledûb ernaar streeft iedere week een beter spel neer te zetten. 

Aanstaande zaterdag speelt Ledûb dames 1 een oefenwedstrijd tegen Tilburg. Waarna we op 1 oktober uitspelen tegen Spaarnestad dames1. De eerstvolgende thuiswedstrijd in de competitie is op 8 oktober om 19:00 tegen VCN dames 1.” 

Foto Jos Meusen