​​Eerste Elftal Wint Derby Van Kadijk

HAMONT – Het eerste elftal van KFC Hamont 99 versloeg op zaterdagavond de buren van Kadijk met 4-2, al bij al een verdiende thuisoverwinning. De Pelter promovendus werd bij aanvang van het seizoen als titelkandidaat bestempeld door de meeste trainers uit de reeks, dus dat beloofde een pittige strijd te worden. Voorafgaand aan de match werden alle Hamontse teams aan het talrijk opgekomen publiek voorgesteld. Bij KFC was captain Michiel Thijs weer van de partij na een schorsingsdag. En hij had er duidelijk zin in: al na 1 minuut dwong hij bezoekend doelman Snoekx tot een duik in de verste hoek.

Enkele minuten later werd een KFC-speler onderuit gehaald in de 16 en ging de bal op de stip. Wietse Baerts zette zich achter de bal, keeper Snoekx koos echter de goede hoek en behoedde z’n team voor een achterstand. En in plaats van 1-0 werd het zelfs 0-1; Theuwis vlamde bij een corner de afvallende bal in de kruising. Hamont bleef niet bij de pakken zitten: Michiel Thijs knalde op de lat, een goed gevolgde Ferren Peeters kopte de 1-1 tegen de netten. En het werd zelfs erop en erover: Wesley van Vlierden wurmde zich door de verdediging en deponeerde de bal netjes naast de doelwachter: 2-1 met nog geen 20 minuten gespeeld.

De thuisploeg bleef het betere spel op de mat leggen maar werd koud gepakt op een counter: de bal werd vanop rechts netjes teruggelegd en Theuwis scoorde gemakkelijk z’n tweede van de avond: 2-2. Verder noteerden we vóór de pauze nog enkele pogingen buiten het kader aan beide einden van het terrein. De ruststand na een aangename en intensieve eerste helft bleef 2-2.

De tweede helft begon aan een lager tempo. Keeper Snoekx ging goed plat op een poging van Tim Tijskens, aan de overzijde kopte Vankemenade nipt over doel. Op het uur brak Jeroen Peeters door, maar ging tegen de grond. Een verder correct leidende ref Cillen zag hier geen graten in en bij gebrek aan VAR werd er niet ingegaan op het KFC-protest. Enkele minuten later kon Jeroen zich nogmaals doorzetten, z’n plaatsbal ging nipt naast. Ook Ferren Peeters dook voor het Kadijk-doel op, Snoekx bewees nog maar ‘ns dat hij in deze wedstrijd de beste Kadijk-speler was.

Toch moest hij zich op een kwartier van het einde een derde keer gewonnen geven: Michiel Thijs vond Tim Tijskens aan de 2e paal en die scoorde de 3-2. Michiel was zelf ook dicht bij een treffer, maar z’n schot werd in extremis in corner afgeblokt.

Kadijk stelde er in de tweede helft niet heel veel tegenover, al besloot Theuwis een lange rush met een schot buitenkant paal. Linksachter Jorne Thijs (na jarenlange dienst bij KFC vanaf dit seizoen bij de Pelter bezoekers aan de slag) kwam bij een onschuldig duel met thuisdoelman Marnick Emmers slecht terecht en werd met een beenblessure naar het ziekenhuis gebracht.

Ondanks deze domper gaf de ingevallen Max Spreuwers de zege voor KFC toch nog meer glans: waar hij eerder nog op de keeper stuitte, kon hij in de toegevoegde tijd een assist van Wietse Baerts afronden in de 4-2 eindstand. Een verdiende overwinning voor een matuur spelende thuisploeg. Volgend weekend wacht Hamont de verplaatsing naar Gruitrode.