Tonpraters Tom en Boy Jansen scoren tijdens BK Tonpraten

CRANENDONCK – Afgelopen weekend vond het 54e Brabants kampioenschap tonpraten plaats in Theater De Hofnar in Valkenswaard. Normaal is de finale in januari maar door de toen geldende Coronaregels is deze uitgesteld. Na een spannende strijd om de gulle lach werd Berry Knapen uit Sterksel met 303 punten voor de 9e keer uitgeroepen tot Brabants kampioen. De overige titels kwamen toe aan de twee Buullanders Tom van Osch en Boy Jansen. Een knappe prestatie waar ze beide vol trots op terug kijken. Rien van Genugten uit Sint Oedenrode werd met 251 punten 4e.

Tom van Osch mocht met 288 punten de 2e plaats in ontvangst nemen, Boy Jansen ging er met 287 punten met de 3e plaats vandoor. Helaas ging de eretitel aan hun neus voorbij maar gelukkig maakte het publiek veel goed. Op vrijdag en zaterdag werd Tom van Osch door het publiek gekozen als de grote winnaar, op zondagmiddag en zondagavond wist Boy het publiek voor zich te winnen om zo de eer te krijgen om de publieksprijs mee naar huis te nemen. Beide heren hebben zich aan hun belofte gehouden om die ereprijs hoe dan ook in Budel te houden en het is ze nog gelukt ook. Samen kijken ze tevreden terug op een geslaagd weekend. Een weekend dat tevens het startsein was van weer een nieuw tonpraat seizoen. De komende maanden zijn beide heren weer te zien op vele podiums in Brabant en Limburg. In november van dit jaar zijn alweer de nieuwe voorrondes voor het Brabants kampioenschap Tonpraten, gevolg door de finale in Januari. Of de beide heren daar weer te bewonderen zijn… daar denken ze nog even over na. Voor meer informatie over de kampioenschappen kijk ook eens op: www.bktonpraten.nl

Foto gemaakt door Tonpraten.nl