vv Maarheeze wint voorronde beker 

MAARHEEZE – vv Maarheeze is met glans eerste geworden in de KNVB beker-poule met de tegenstanders Helden, Egchel en Panningen. Na in de eerste wedstrijd gelijk gespeeld te hebben, uit tegen derde-klasser vv Helden (1-1), werd er vorige week thuis tegen Egchel met maar liefst 9-1 gewonnen. In de 3e wedstrijd zou een gelijkspel voldoende zijn in de uitwedstrijd tegen sv Panningen, om door te gaan in de beker.

In regenachtige omstandigheden startte vv Maarheeze ongedwongen tegen Panningen.

Panningen wilde in de eerste helft met verzorgd voetbal Maarheeze de wil opleggen maar het was Maarheeze dat efficiënt met de kansen omging. In de 16e minuut kopte Jordy van Zon een prima corner van Cas Baudoin binnen, waarna in de 28e minuut Cas Baudoin attent was bij een afstandsschot van Jordy van Zon dat door de keeper werd losgelaten. Zo leidde Maarheeze bij rust met 0-2.

Na de rust bleef Maarheeze controle houden over de wedstrijd en kon Panningen, ondanks meer balbezit, hun kansen niet verzilveren, onder meer door prima reddingen van keeper Jarno Nijssen. In de 55e minuut was Joost Claassen alert in de 16 bij Panningen en schoof de 0-3 binnen. 20 minuten later werd een “poeier” van Ralf van beek door de verdediging van Panningen in eigen doel gewerkt en was de voorspeong van Maarheeze onoverbrugbaar: 0-4. De 0-5 van Berhan Yigitdol, na aangeven van Remy Verhoeven, werd helaas twijfelachtig teruggefloten vanwege buitenspel. Met deze knappe overwinning gaat Maarheeze zich opmaken voor de openingswedstrijd van het nieuwe voetbalseizoen, as zondag om 14.00 uur thuis tegen SSE uit Someren-Eind.

Aftrapavond
Om het nieuwe seizoen in te luiden, organiseert vv Maarheeze as vrijdag 23 september haar traditionele “Aftrapavond” in de eigen kantine. Vanaf 20.00 uur zijn alle leden, vrijwilligers, sponsoren en supporters van harte welkom om samen het nieuwe seizoen in te luiden.

Foto Hennie Roosen