Jeugdnieuws Sporting Pelt

PELT – Verschillende jeugdteams van Handbal Sporting Pelt kwamen afgelopen weekend in actie. De J14 speelden in Kortessem en de M13 en de M17 namen het op tegen Bocholt.

De J14 moest voor de eerste competitiewedstrijd van het seizoen naar Kortessem. Na een aarzelend begin stonden ze na 10 minuten al 5-2 achter. Plots werden ze wakker en stond het 10 min later 6-11. Na wat slordigheden van Peltse kant kon Kortessem terug aansluiten tot 10-11 bij de rust. De tweede helft ging steeds gelijk op. De J14 kon steeds een voorsprong houden van 2 punten. Met balverlies in de laatste minuut kon Kortessem nog terugkomen tot op 1 goal en werd het nog even spannend. Maar dankzij een slimme time-out van coach Gilles konden ze de wedstrijd goed uitspelen én winnen. Eindstand 16-17.

De eerste wedstrijd van de M17 van het seizoen werd thuis gespeeld tegen Bocholt.

Beide ploegen waren genoodzaakt beroep te doen op speelsters M15 omwille van gekwetsten bij de eigen M17. De sterke keeper van Bocholt zorgde van meet af aan dat onze shots er niet in gingen. Bocholt daarentegen zetten al na 6 minuten 3 penalty’s om tot goal. Sporting vocht terug. Van achterstand naar gelijkstand tot zelf één goal voor met de rust (11-10) De tweede helft was Sporting Pelt duidelijk sterker dan Bocholt. De kleine voorsprong liep verder uit en ze wonnen vlot met 27-18. Proficiat dames, een goede start van het seizoen. Doe zo verder!

De M13 van trainer Luca speelde ook tegen Bocholt. De M13 ging goed van start in de 1e wedstrijd van het nieuwe seizoen. De gloednieuw samengestelde ploeg ging vol vertrouwen het veld op tegen Bocholt.  De dames hadden er duidelijk zin in en scoorden vlot, ook al was het de eerste 10 minuten nog even zoeken naar wedstrijdgevoel.  3-1, 7-5 en 4-5 bewijzen ze er als team te staan, dat belooft veel voor een spannend sportief seizoen.