Open Dag Nyrstar Budel 

BUDEL-DORPLEIN – 24 september 2022. Nyrstar in Budel opende op 24 september  haar deuren voor het grote publiek tijdens een Open Dag. Ruim 1.500 nieuwsgierigen krijgen een unieke kijk achter de schermen van een van ’s werelds grootste zinksmelters. De fabriek produceert zink een metaal dat essentieel is voor de energietransitie: Je vindt het onder meer terug in windturbines, zonnepanelen en batterijen. 

Omdat de zinksmelter dit jaar 130 jaar bestaat zorgt Nyrstar voor een extraatje: tekeningen van kinderen uit de buurt worden verwerkt in een live audiovisueel spektakel genaamd ‘acoustic life of zinc’ dat wordt gehouden in het Cantine Theater in het dorp. 

Nyrstar heeft al die jaren een sterke stempel gedrukt op de regio en de mensen die er wonen. Het bedrijf heeft hier zijn verleden, maar ook zijn toekomst. Henk Leendertse, General Manager van Nyrstar Budel: ‘De fabriek werd groot gemaakt door mensen uit de buurt. Die verbondenheid en die familiale sfeer is nog steeds voelbaar, en van onschatbare waarde. Daar zijn wij bijzonder trots op’.