Prima omstandigheden voor deelnemers Halve Marathon Cranendonck 

CRANENDONCK – Zondagmiddag 18 september kwam de regen met bakken uit lucht, maar de deelnemers aan Halve Marathon waren toen al over de finish. Tijdens hun wedstrijd waren de omstandigheden ideaal, in elk geval niet te warm zoals afgelopen jaren.

Reeds om 9.30 uur klonk het startschot voor de lopers voor de wedstrijd over 21,1 kilometer door de prachtige natuur rondom Soerendonk. Teun Duisters uit Budel bleek de sterkste met 1 uur 13 minuten en 5 seconden. Bij de finish had hij een voorsprong van iets meer dan twee minuten op de concurrentie. Bij de dames ging de overwinning naar Karen Geysen uit België in 1:23:39. 

Ook was er een wedstrijd over 10 Engelse Mijlen, ofwel 16,1 kilometer. Bij de heren ging de overwinning  naar Luuk van Schijndel uit Eindhoven in 1:02:46 en bij de dames naar Monique Baten uit Soerendonk 1:18:35.

Bij de kwart marathon won Nelson Peterson 41:59 en de snelste dame was Inge Kees uit Gastel 47:51. Tot slot was er een wedstrijd over 5,5 km. Deze werd gewonnen door Pop Ionut uit Heerewaarden 20:50. Ria Lammers uit Budel won bij de dames in tijd 28:37. 

Vanaf 10.30 werd gestart met de jeugdlopen. Afhankelijk van hun leeftijd liepen de kinderen 1, 2 of 3 ronden op het sportveld. Alle deelnemertjes ontvingen na afloop een mooie medaille ter herinnering.  De volledige uitslagen lijst is beschikbaar via www.uitslagen.nl of via de website van de loopgroep www.loopgroepcranendonck.nl  De organisatie kijkt terug op een geslaagd evenement en dankt de vele vrijwilligers en sponsoren. Noteer alvast de datum voor volgend jaar: 17 september 2023.