Vier de Kinderboekenweek in de Bieb!

BUDEL – Hoe sterk is een mier? Waarmee ruikt een slang? Hoe diep is de diepste oceaan? Tijdens de Kinderboekenweek (5 t/m 16 oktober) kun je het GRATIS ontdekken in de Bibliotheek. Dit jaar alles in het teken van de natuur met het motto Gi-Ga-Groen! 

Een Gi-ga-groene padvinder speurtocht in Maarheeze

Ga als een echte padvinder op speurtocht en ga op zoek naar de antwoorden in de bieb… Wie weet win jij een mooie prijs! Daarnaast kun je als leuke herinnering een onvergetelijke foto of filmpje maken met het green screen. Zondag 9 oktober van 11.30 tot 13.00 uur in Bibliotheek Maarheeze, locatie de Smeltkroes.

Een Gi-Ga-Groene speurtocht in Budel

Van 10 oktober tot en met 15 oktober is het mogelijk om zelf óf samen met je ouders een speurtocht door de bibliotheek te volgen. Tijdens deze route kom je allerlei vragen tegen over de natuur. Van het kleinste drolletje tot de grootste boom. Weet jij alle vragen foutloos in te vullen? Dan maak je kans op een mooie prijs. Je kunt de speurtocht doen tijdens openingstijden.

Een Gi-Ga-Groene doemiddag

Tijdens de Kinderboekenweek 2022 brengen we de natuur naar de bibliotheek. De natuur is eigenlijk overal en daar valt voor kinderen enorm van te genieten. Samen met IVN Cranendonck maken we er een fijne doe-middag van waarbij je verschillende natuuropdrachtjes kunt uitvoeren en ervaren. Op woensdag 12 oktober van 14.00 tot 17.00 uur. Om 15:00 uur wordt er voorgelezen.

Kinderboekenweek: Lezen en Liedjes in Budel en Maarheeze

Als afsluiter van de Kinderboekenweek lezen we voor uit het boek ‘Muis wandelt in de natuur’. Deze muzikale en interactieve workshop wordt verzorgd door Elja Smeets van Muziek Fantastique. Voor kinderen van 1-4 jaar oud samen met een volwassene. Zaterdag 15 oktober om 10:15 in Bibliotheek Maarheeze, locatie de Smeltkroes. Zaterdag 15 oktober om 11:30 uur in Bibliotheek Budel. 

Aanmelden

Kijk voor meer informatie, het volledige programma in alle vestigingen van Bibliotheek De Kempen en het reserveren van een (gratis) kaartje op www.bibliotheekdekempen.nl/kinderboekenweek.