Leerlingen schuiven aan bij Burgemeestersontbijt

BUDEL – Om het belang van een gezond ontbijt te benadrukken ontbeet loco-burgemeester Marcel Lemmen van de gemeente Cranendonck woensdag samen met de bovenbouwleerlingen van basisschool Sint Andreas uit Budel-Dorplein.

Door Roy de LeijerFoto’s Jos Meusen

Van 3 tot en met 7 oktober schoven ruim 200 burgemeesters in heel Nederland samen met lokale bakkers en basisscholieren aan tafel. Met het speciale ‘Burgemeestersontbijt’ wordt extra aandacht gevraagd voor het belang van een gezond ontbijt bij kinderen. Veel kinderen ontbijten namelijk niet altijd of niet gezond. Het onderwerp staat meer dan ooit op de agenda. Zo wordt door het kabinet overwogen om deze startmaaltijd op school aan te bieden. 

Loco-burgermeester Marcel Lemmen van de gemeente Cranendonck schoof woensdagochtend aan tafel met 35 bovenbouwleerlingen van basisschool Sint Andreas uit Budel-Dorplein. De kinderen kregen een gezond ontbijt voorgeschoteld, met brood van Bakkerij De Jong uit Budel. Op het menu stonden onder meer volkorenbolletjes, gezond beleg, groente en fruit.

De gemeente nam voor het eerst deel aan het Burgemeestersontbijt. Er werd ontbeten op een plek waar niet veel kinderen komen, namelijk in de raadszaal van het gemeentehuis in Budel. Ook wethouders Karel Boonen en Hennie Driessen waren daarbij aanwezig. 

Na een stop van twee jaar vanwege corona kon het Burgemeestersontbijt dit jaar weer doorgang vinden. Voor het eerst werd het Burgemeestersontbijt los van het Nationaal Schoolontbijt georganiseerd om zo een extra moment te creëren om het belang van een gezond ontbijt onder de aandacht te brengen. Het Nationaal Schoolontbijt, dat dit jaar voor 20e keer plaatsvindt, wordt gehouden van 7 tot 11 november.