Nieuwbouwproject De Capucijner begint vorm te krijgen

BUDEL – Met het realiseren van de binnenwanden op de begane grond, begint het nieuwbouwproject De Capucijner in centrum van Budel nu echt vorm te krijgen.

Er heerst al maanden veel bedrijvigheid op de bouwlocatie midden in het dorpshart. Sinds kort wordt de skyline van Budel niet alleen gedomineerd door de kerktoren, maar ook door een enorme bouwkraan. 

Door Roy de Leijer – Foto Jos Meusen

Op de voormalige locaties van schoenenwinkel Tasko en het voormalige Rabobankkantoor worden door de Budelse projectontwikkelaar Lammers Real Estate 35 huurappartementen gerealiseerd, met daaronder een commerciële ruimte van ruim 600 vierkante meter.

Na de sloopwerkzaamheden en het bouwen van de parkeerkelder schiet het complex langzaam de hoogte in. Vorige week is er een begin gemaakt met de binnenwanden op de begane grond. Ontwikkelaar Roger Lammers verwacht dat de complete nieuwbouw in het derde of vierde kwartaal van 2023 wordt opgeleverd. “De bouwwerkzaamheden duren nog ongeveer een jaar”, aldus Lammers.

De middeldure appartementen zijn 75 tot 110 vierkante meter groot. Als alles volgens planning verloopt gaan ze eind dit jaar in de verhuur. Op dit moment lopen er gesprekken over de invulling van de commerciële plint.