Klimaatwandeling met professionele gids

PELT – Zondag 9 oktober is er een klimaatwandeling in het Kolisbos in Pelt. Klimaatwandelingen zijn korte wandelingen van circa 3 km in de eigen leefomgeving, begeleid door professionele klimaatgidsen. Wat is er aan de hand met het klimaat, en wat kan je zelf doen in de strijd tegen de klimaatverandering? Dat en nog veel meer ontdek je tijdens deze klimaatwandeling.

Gedurende twee uur maakt de gids via aanknopingspunten onderweg bepaalde fenomenen bespreekbaar zoals, weersverschijnselen, veranderingen van fauna en flora en de CO2-uitstoot. Vertrekkende vanuit die fenomenen geven de gediplomeerde klimaatgidsen de deelnemers vooral aan wat ze zelf kan bijdragen in het klimaatverhaal en hoe ze hun gedrag kunnen bijsturen. 

Deze wandelingen passen zo dan ook perfect in het engagement dat gemeente Pelt in het klimaatplan heeft opgenomen om de CO²-uitstoot op haar grondgebied met 40 % te doen dalen tegen 2030 én in de provinciale doelstelling “Limburg klimaatneutraal tegen 2050”.

De klimaatwandeling gaat door op zondag 9 oktober aanstaande van 10.00 tot 12.00 uur. Start bij de brandtoren aan de Torenstraat in Pelt. Deelnemen is gratis. Je moet wel inschrijven via www.gemeentepelt.be/klimaatwandeling-kolis