FC Cranendonck pakt eerste punten in spannende wedstrijd  

SOERENDONK – In deze eerste thuiswedstrijd deze competitie pakt FC Cranendonck meteen zijn eerste overwinning. In een spannende wedstrijd tegen DESM uit Weert werd met 2-1 gewonnen. 

FC Cranendonck startte sterk en kreeg al meteen na enkele minuten zijn eerste grote kans. Driek vd Vorst kwam helemaal vrij voor de DESM doelman, maar zijn inzet werd knap door de doelman gepareerd. Hierna zagen we een bijna gelijkwaardige eerste helft, waarbij beide teams geen echte vuist konden maken. Beide verdedigingen hadden hun zaakjes goed onder controle. Dat was ook de reden dat de rust met een 0-0 stand werd aangevangen.  Na de pauze zagen we een iets beter FC Cranendonck. De eerste kans was voor spits Tyn Adams, maar een DESM verdediger kon nog net de bal wegtikken voordat Tyn gevaarlijk kon zijn. Het wachten was op de eerste goal voor FC Cranendonck. Tegen alle verwachtingen in viel de eerste goal in deze partij echter aan de andere kant. Een vrije trap werd voor het FC Cranendonck doel geschoten en na een scrimmage was er een DESM aanvaller die de bal een laatste tikje kon geven en de onverwachte 0-1 op het scorebord zag verschijnen. FC Cranendonck liet het hier niet bij zitten en schakelde een versnelling hoger. DESM werd flink terug gedrukt en na 71 minuten kreeg FC Cranendonck ook loon na werken. Na een mooie steekbal van Jens Abrahams dook neef Daan Driessen alleen voor de DESM keeper op en liet deze ook kansloos. De dikverdiende 1-1 kwam op het scorebord. FC Cranendonck bleef aandringen en kwam na 75 minuten zelfs op voorsprong. Na een mooie aanval over links , kwamen 2 FC Cranendonck spelers alleen voor de DESM doelman. Een balletje breed en Driek vd Vorst kon de bal zomaar binnenlopen. Het was de DESM grensrechter die hier echter een andere mening over had. Flink vlaggend voor vermeend buitenspel werd dit ook door de scheidsrechter overgenomen en de 1-1 bleef daardoor staan. Het was even onrustig na dit voorval, maar al snel pakte FC Cranendonck de draad weer op. Na 80 minuten werd Nory Saanen aangespeeld in het 16 meter gebied, waarna hij onhandig door een DESM verdediger werd neergelegd. De scheidsrechter kon niet anders dan naar de 11 meter-stip wijzen. Het was Nory zelf die de toegekende penalty feilloos inschoot en FCC op een verdiende 2-1 voorsprong zette. Hierna kon FC Cranendonck het duel controleren en uiteindelijk de overwinning ook in Soerendonk houden. Een mooie opsteker na de flinke nederlaag van vorige week. 

Foto Hennie Roosen