Janse Bagge Bend in CC Palethe

PELT – Wie nog nooit van de Janse Bagge Bend gehoord heeft behoeft geen blaam want deze band uit het Nederlands Limburgse Susteren heeft slechts eenmaal bijna 40 jaar geleden een hit gescoord. Het nummer ‘Sollicitere’ was een cover van ‘Gimme Some Lovin’ van The Spencer Davis Group. Het nummer raakte in 1983 binnen in de Nederlandse Top-Tien, in België op plaats 15 maar er volgden diverse tv optredens met in hetzelfde jaar een optreden op Pinkpop. Hierna volgde enkele succesvolle jaren met optredens vooral in grote feesttenten. Ze bestaan echter nog steeds. De negen mans band wist in Palethe zeker te boeien met mooie nummers en in het tweede deel van hun show vooral veel bekende covers die dan weer op hun eigen manier en met de tekst in plat Nederlands- Limburgs gebracht werden. Ook al is dat taaltje soms moeilijk te verstaan toch kon je uit de teksten woorden oppikken die ook hier tot het algemeen dialect behoren.