Psysalon in De Borgh Budel

CRANENDONCK – Zorgt u voor iemand in uw omgeving? Krijgt u zelf zorg van iemand die u lief is? Dat is toch heel normaal?! Of niet… Hoe is dat voor u? Praat erover in de Psysalon, want soms is het fijn om te ontdekken: “Ik ben niet de enige.” Op woensdag 9 november wordt er een Psysalon georganiseerd in De Borgh in Budel. 

Als partner, ouder, kind, familie of kennis kiezen we er niet altijd voor om te zorgen. Het overkomt je en we hebben het graag voor de ander over. Volgens een onderzoek over ‘informele hulp’ van het Sociaal en Cultureel Planbureau voert ongeveer een derde van de Nederlanders ‘enige vorm van mantelzorg’ uit. Ongeveer een op de zes van deze zorgverleners helpt meer dan acht uur per week. Ruim 600.000 mensen helpen langer dan drie maanden en meer dan acht uur per week. Deze vorm van zorg is dus een belangrijke factor in het leven van heel veel mensen, maar ook een forse belasting voor hen die het betreft.

Psysalon heeft tot doel mensen, familieleden, betrokkenen en hulpverleners te ondersteunen en te inspireren. Bij Psysalon is iedereen welkom. 

Deze bijeenkomst van Psysalon is voor iedereen die geïnteresseerd is in het thema ’zorgen voor elkaar’ en in het bijzonder voor mensen die te maken hebben met een naaste met een psychische kwetsbaarheid. Onder leiding van gespreksleider Wil van der Laak gaan (ervarings-)deskundigen met elkaar in gesprek over het thema van deze avond. Niet alleen zij voeren het gesprek, maar ook de bezoekers worden actief betrokken. Op deze manier hoort u ook de verhalen van anderen. Een aantal keren per jaar zal er in de gemeente Cranendonck een Psysalon plaatsvinden met telkens een ander thema.

De Psysalon ‘Zorg voor elkaar, in naam der liefde’ vindt plaats op woensdag 9 november tussen 19.30 en 21.30 uur. De zaal is open om 19.00 uur en er staat koffie en thee klaar. De Bijeenkomst vindt plaats in De Borgh, aan de Dr. Ant. Mathijsenstraat 15 in Budel. Aanmelden kan via masha.van.deurzen@ggze.nl. De toegang is gratis. Wilt u meer weten over Psysalon? Bel of mail met Masha via bovenstaand emailadres of via 0031 6 83 66 46 72.