Winst voor vrouwenteams FC Cranendonck

SOERENDONK – Afgelopen zondag mochten beide dames teams van FC Cranendonck aan de bak voor de tweede competitiewedstrijd. Allereerst was het de beurt aan het 7-tal. Zij mochten thuis spelen tegen EMK. In de rust stond het al 10-0, dus heel spannend was deze wedstrijd niet. Uiteindelijk is het een ruime 17-0 overwinning geworden voor deze toppers.

Na de middag was het de beurt aan het 11-tal om de goede koers door te zetten. Zij speelden uit tegen Terlo, een voor hen onbekende tegenstander. Niet scherp genoeg verdedigen zorgde meteen voor gevaar en binnen de minuut lag de 1-0 in het netje na een lobje over de keepster. Onnodig maar waar stonden de dames al tegen een achterstand aan te kijken. Deze duurde gelukkig niet lang, want al snel volgde de gelijkmaker door een mooi afstandsschot van Joke. Interim keepster Iris had met momenten het nog even druk en maakte een aantal mooie reddingen. De 1-2 volgde na een steekpass van Wendy op Simone, zij schoot de bal mooi in. Het spel was met momenten slordiger dan we gewoon zijn van Cranendonck, maar er werd hard gewerkt door iedereen.

Kort na de rust was het weer Simone die de score kon uitbreiden na een actie binnendoor. Ook Evi de Laat kon in haar eerste competitiewedstrijd voor het elftal tot scoren komen. Ze was er als de kippen bij in de rebound na een schot van Wendy. Terlo kon af en toe nog wat steekjes geven in de counter. Door slordig balverlies op het middenveld konden zij ook nog scoren over de rechterkant. Uiteindelijk werd het 2-5; na goed doorjagen van Evi de Laat kon Simone haar 3e treffer van de wedstrijd maken.

Volgende week spelen beide dames teams een thuiswedstrijd. Het zevental mag om 10 uur strijden tegen Tivoli en het elftal om 10.30 uur  tegen SBC.