Limburgs Orkest Jeugd en Muziek in Dommelhof

PELT – Op zondag 16 oktober om 10.30u spelen talentvolle Noord-Limburgse muzikanten onder leiding van Wouter Lenaerts een jubileumconcert in het kader van de ‘vier jaargetijden’. Door het groot aantal muzikanten vindt dit concert uitzonderlijk plaats in het theater van Provinciaal Domein Dommelhof, Toekomstlaan 5 te Pelt. Geïnspireerd door de vier seizoenen maken de Limburgse muzikanten onderdeel uit van vier bijzondere concerten. Voor wat betreft het Dommelhof staat het werk van Manuel De Falla suite I en II en de Boléro van Maurice Ravel op het programma. Het Limburgs orkest Jeugd en Muziek startte in 1981 met de bedoeling om aan jonge musici de gelegenheid te bieden orkestervaring op te doen. Het werd meteen het eerste symfonisch orkest in Limburg en is ondertussen een vaste waarde geworden in de Limburgse klassieke muziekscene. In dit concept ter ere van het twintigjarig bestaan van de organisatie vinden er nog meer concerten plaats in januari, maart en juni. Meer info daarover op limburgsorkest.com.