Oktoberfest op De Braken 

SOERENDONK – Liefhebbers van grote pullen bier, braadworsten en Duitse schlagermuziek kunnen hun lederhosen of dirndls vanaf zaterdag weer uit de kast halen. Dan begint de eenentwintigste editie van het driedaagse Oktoberfest op sportpark De Braken in Soerendonk. 

Bas en Marco Glasny, van De Bout in Soerendonk, organiseerden het Oktoberfest in 2001 voor de eerste keer. Het evenement begon als een klein feestje voor de vaste klanten van het Soerendonkse café. “Met een vijftigtal bezoekers waren we destijds een van de eerste oktoberfeesten in de regio”, vertelt Bas Glasny. Zijn broer Marco vult aan: “Toen maakten we nog zelf de houten tafels voor het feest.”

In de loop der jaren werd het evenement steeds groter en sinds 2011 wordt het Oktoberfest gevierd in een grote feesttent op sportpark De Braken in Soerendonk. 

In de beginjaren liep alleen de bediening rond in Beierse klederdracht. Inmiddels zijn lederhosen en dirndls niet meer weg te denken bij het Oktoberfest in Soerendonk. “Tegenwoordig val je echt op als je niet verkleed komt”, zegt pr-man en podiumpresentator Mark Bogers. Hij kijkt al weken uit naar de 21ste editie. “Voor mij is het Oktoberfest een van de mooiste dingen van het jaar.” 

Op sportpark De Braken in Soerendonk heerst vanaf zaterdag drie dagen lang een Beierse sfeer. Om dit te creëren is er deze week hard gewerkt door een team van 24 trouwe vrijwilligers. Marco: “Het zijn veelal vaste gasten van de Bout die meehelpen. Ze zijn van alle markten thuis.”

In de feesttent op het sportpark is plaats voor 2000 feestgangers. Op het prachtig aangeklede buitenterrein staat een authentieke worstenkraam voor de ultieme Duitse beleving. Nieuw op het buitenterrein is de Zum Schluss tent, de festivalorganisatoren uit Someren-Eind verzorgen hier de aankleding en dj`s, voor wie de Schlagers even in wil wisselen voor wat lekkere dance beats. 

Zaterdag begint het Oktoberfest om 14:00 uur, zondag om 12.00 uur en maandag om 15.00 uur. 

De laatste kaarten zijn nu te koop via www.oktoberfestsoerendonk.nl, of bij Zuiderpoort Café in Budel en De Bout te Soerendonk.