SV Budel blijft winnen , nu 1-3 bij Lierop

BUDEL – sv Budel heeft donderdagavond de vooruitgeschoven uitwedstrijd tegen Lierop met 1-3 gewonnen. Ten opzichte van de wedstrijd tegen vv Maarheeze waren er 3 wijzigingen bij sv Budel in de basis opstelling. Sepp, Bas en Jasper speelden voor Youri, Rens en Sem J.

De eerste helft was Budel de betere ploeg. In de 4e minuut kopte Wouter na een corner de bal voorlangs. Een counter van Budel in de 14e minuut wordt door Jasper en Rik net niet goed genoeg uitgespeeld,= en even later kopt Jasper net naast. sv Budel blijft aanvallend spelen, maar het vizier staat nog niet op scherp. Een schot van Jasper met links gaat bij de 2e paal net niet binnen. Na een half uur de eerste echte aanval van Lierop, Thijs en Jochem brengen met het nodige fortuin redding op de doellijn. Budel blijft het proberen, maar Sepp (schot) en Rik ( lobje tegen de paal) hebben pech. Tegen alle verhoudingen in komt Lierop op voorsprong in de 40e minuut, Stef en Jochem grijpen niet goed in en de linkerspits van Lierop schiet binnen. Ruststand 1-0.

Na rust begint sv Budel met dezelfde elf spelers en ze gaan nog feller spelen. Lierop wordt vast gezet en er volgen weer kansen. Bij de eerste kans (Thijs) kan de keeper van Lierop nog redding brengen, maar na een snelle aanval over rechts, is het Stan die de voorzet van Rik binnen kan tikken. Er komen met Wilgard en Thomas twee nieuwe aanvallers in het team, voor de goed spelende Sepp en Bas. In de 60e minuut komt Budel op voorsprong, Jasper onderschepte de bal en kan op rechts richting doel en scoorde beheerst de 1-2. Een kwartier voor tijd komt Cody nog in het team voor de moegestreden Jasper. Lierop moet nu komen en probeert met lange ballen gevaar te stichten. In de 77e minuut komt Budel goed weg, een schot laat Dennis los en de inzet daarna gaat net over. Minuut 85: vrije trap Lierop, een hard schot kan Dennis nog weg werken, maar de inzet daarna van de rechtsbuiten van Lierop gaat in het doel. 2-2 denkt iedereen, maar grensrechter Dennis Maas heeft zijn vlag omhoog. De scheidsrechter gaat verhaal halen bij Dennis en keurt het doelpunt af. Lierop blijft alles of niks spelen, krijgt een aantal corners maar Budel houdt stand. In de 96e minuut scoort Rik, na een mooie kap beweging de verlossende 1-3. Opnieuw de volle buit voor onze oranje hemden, het was hard werken vandaag, maar de winst was dik verdiend. Budel heeft na 4 wedstrijden de volle buit van 12 punten binnen, prima start van de competitie dus.