Alex Ploeg Theater de Borgh

BUDEL – Op zaterdag 22 oktober speelt cabaretier Alex ploeg zijn voorstelling EGO in Theater de Borgh in Budel. Tickets: www.theaterdeborgh.nl 

Alex Ploeg is cabaretier, acteur en tekstschrijver. Hij is lid van Comedytrain. Werd door de Volkskrant gekozen tot hét Comedytalent van 2018, en door NRC als één van de ‘meest veelbelovende cabaretiers van het decennium’. Zijn debuut ‘Ultimatum’ (o.a. te zien op Netflix) werd lovend ontvangen en genomineerd voor de Neerlands Hoop; de prijs voor meest veelbelovende theatermaker met het grootste toekomstperspectief.  

Alex bedacht en maakte het satirische sketchprogramma Klikbeet (NPO3). Ook was hij te zien in programma’s als Zondag met Lubach, Dit Was Het Nieuws, Foute Vrienden, De Grote Improvisatieshow en Spaanders. Alex heeft een eigen ontwapenende stijl waarbij de absurditeit van menselijk gedrag centraal staat. Harde grappen, persoonlijke verhalen, absurde sketches en meeslepende gitaarliedjes  

In 2021 ging zijn tweede voorstelling ‘EGO’ in première, en werd wederom goed ontvangen met lovende recensies. In de voorstelling gaat Alex de strijd aan met zichzelf. Op ongekend hilarische wijze fileert hij zichzelf en de wereld om hem heen. Aan de hand van harde grappen, persoonlijke verhalen, absurde sketches en meeslepende liedjes weet Alex als geen ander de boel op stelten te zetten!  Alex Ploeg speelt op zaterdag 22 oktober om 20:00u in Theater de Borgh in Budel. Tickets via www.theaterdeborgh.nl 

Beeld: © Diederick Bulstra