DigiDay@WICO, WICO dompelt personeelsleden onder in de digitale wereld 

REGIO – De WICO-scholengemeenschap doopte haar pedagogische studiedag tot een DigiDay. Het werd een heus congres om leraren te enthousiasmeren, motiveren en stimuleren om doordacht digitaal te werken. Zo wil WICO haar meer dan 700 personeelsleden gericht ondersteunen in het optimaliseren van hun digitale vaardigheden. Op hun beurt zullen zij nadien leerlingen positief besmetten met digitale weetjes, handigheden en vaardigheden.  

Bij de start van de inschrijvingen voor de DigiDay was het enthousiasme al merkbaar en leek het alsof men festivaltickets wilde bemachtigen. Na 5 minuten hadden meer dan driehonderd collega’s hun sessies gereserveerd.  

De verschillende WICO-campussen bundelden dan ook hun krachten en expertise om een brede waaier aan sessies te kunnen aanbieden. Meer dan dertig eigen collega’s waren bereid om anderen wegwijs te maken in ICT-doelen, toepassingen, cyberveiligheid en apps. Aangevuld met tal van externe sprekers konden personeelsleden hun eigen programma samenstellen uit een gevarieerd aanbod. Het werd een boeiende en leerrijke dag vol inspiratie voor de volgende maanden. 

De dag startte weliswaar ingetogen met een herdenking aan de collega die overleed in een spijtig fietsongeluk. Voor wie er nood aan had was er de hele dag ook een ruimte voor herdenking en verdriet.