Extra ambassadeurs Natuurgrenspark De Groote Heide

REGIO – Wie De Groote Heide vindt, die zoekt niet verder. Dat geldt vanaf nu zeker voor de 15 extra ambassadeurs van het grensoverschrijdende natuurgebied. Namens de gemeenten Cranendonck, Eindhoven, Hamont-Achel, Heeze-Leende, Pelt en Valkenswaard volgden bestuurders en ambtenaren een tweedaagse cursus van IVN Natuureducatie. De kersverse ambassadeurs zullen de komende jaren hun krachten bundelen om de natuur in De Groote Heide te versterken en het gebied recreatief op de kaart te zetten.

Je vindt er Belgisch-Limburgse en Noord-Brabantse gastvrijheid én prachtige natuur- en cultuurlandschappen. Deze combinatie maakt De Groote Heide uniek en het maakt de omliggende gemeenten de ideale uitvalsbasis voor een dag, weekend of weekje weg. Guy Joosten, voorzitter van het natuurgrenspark, vertelt: “We hebben tijdens deze cursus de parels van De Groote Heide nog beter leren kennen. Nu gaan we de handen in elkaar slaan om hier ook onze eigen inwoners en de toeristen warm voor te maken.”

Foto Groote Heide (2021)