Koryosports team…drie maal goud in Riga

REGIO – Afgelopen weekend namen Martik Tarkhanian, Nielle Vroegh en Robin Didden van Taekwondo KoryoSports deel aan de Riga Open Championships. Ook gaf Johanna Rommel (De) weer acte de présence in ons team. In totaal behaalde het Koryosportsteam 3 gouden medailles! Martik zijn eerste wedstrijd was meteen in de halve finale tegen Estland. In de finale tegen zweden wist Martik in de derde ronde zijn juiste ritme te pakken en met goede scores zette hij de zege veilig… Goud voor Martik! Nielle had de eerste ronde een ‘bye’. In de halve finale kwam ze uit tegen Oekraïne en wist ze zich hierdoor eveneens te plaatsen voor de finale. Ook nu trof ze weer een Oekraïense maar ook deze zette ze in 2 ronden zonder veel moeite weg met een vooral tactisch en krachtig overwicht. Goud voor Nielle dus! Johanna sluit de rij in de medaille-reeks. Ook zij een ‘bye’  en daarna was er winst in de halve finale tegen Ierland. In de finale trof ze een sterke Portugese, waarbij ze beiden 1 ronde winst behaalden maar in de 3e ronde ging Johanna er ruimschoots met de winst vandoor. Ook voor haar Goud! Robin had de 1e ronde een ‘bye’ vanwege haar ranking. In de kwartfinale trad ze aan tegen Engeland. Maar helaas was het slechte handelen van de scheidsrechter debet aan het verlies van Robin. Als een tegenstander beter presteert is een verlies geen schande maar als het spel continu in negatieve zin wordt gedirigeerd, is verlies een bittere pil. Volgende keer beter… Al bij al toch een super kampioenschap als je met drie keer goud naar huis komt. Aankomend weekend is het Dutch Open Taekwondo Championship in Eindhoven en zullen 700 sporters, van wereldwijd, aantreden om de hoogste eer te behalen. Ook team KoryoSports zal hier weer voor een podiumplaats strijden…