Pelt lanceert eigen podcastkanaal 

PELT – Pelt heeft met ‘Peltcast’ voortaan ook een eigen podcast, waarin we verhalen van interessante Peltenaren presenteren. Pelt is zo een van de eerste gemeenten in Vlaanderen met een eigen podcast. In de eerste aflevering van Peltcast gaan we op pad met vleermuizenspecialist Ghis Palmans van Natuurpunt Pelt.

Pelt zit vol met interessante mensen en interessante verhalen. Elke maand laten we er een aantal aan het woord in ons gemeentelijk infoblad PLT. Voortaan kan je verhalen van interessante Peltenaren ook gewoon beluisteren via Peltcast, de eigen podcast van gemeente Pelt. Pelt is zo een van de eerste Vlaamse gemeenten met een eigen podcast.

Een podcast is een geluidsbestand dat je met behulp van een app kan beluisteren op je telefoon, computer, tablet of smartspeaker. Een podcast kan je dus overal beluisteren. Niet alleen vanuit huis, maar ook onderweg in de auto of tijdens het wandelen of joggen. Net zoals bij lezen kan je een podcast stoppen of beginnen wanneer je wil. De Peltcast is dus een ideale ontspanning die je beluistert waar en wanneer het je uitkomt, en dit volledig gratis.

In de eerste aflevering van Peltcast gaan we op pad met vleermuizenspecialist Ghis Palmans van Natuurpunt Pelt. Zij beheren verschillende vleermuizenkolonies in Pelt, waaronder die aan de ‘Drie Bogen’. Dat zijn drie boogbruggen waarover vroeger de spoorlijn richting Achel liep. Een oude dichtgemetselde boog, met enkele kleine openingen in, doet nu dienst als overwinteringsplaats voor amfibieën en vleermuizen. Ghis vertelt in onze ‘Peltcast’ enthousiast over het leven van de vleermuis in Pelt, en in de wijde wereld.

De eerste aflevering van Peltcast kan je beluisteren via www.gemeentepelt.be/peltcast of via Spotify.