Update werken aanleg Hoppinpunt ziekenhuis Pelt

PELT – Begin september is door het Agentschap Wegen en Verkeer gestart met de aanleg van een Hoppinpunt naast de parking van het ziekenhuis van Pelt. Een Hoppinpunt is een vervoersknooppunt met parkeergelegenheid voor auto’s en fietsen en waar verschillende vervoersmogelijkheden zoals bus, trein, deelfietsen of deelauto’s worden aangeboden. Een en ander past binnen de Vlaamse visie op mobiliteit. Reizigers krijgen hier de gelegenheid om verschillende vervoersmiddelen te combineren om zo de bestemming te bereiken. Het punt ligt vlak bij de noord-zuidverbinding (N74). Er komt hiervoor een grote haltehaven over de volledige lengte van de rotonde van het ziekenhuis tot de rotonde bij de ringlaan. In deze zone zal een perron voorzien worden. De werken zullen klaar zijn rond midden oktober. 

Foto Albert Loos