Vanaf volgende week: weggeefkast aan de Keunenlaan 

HAMONT – Nancy Peels uit Hamont heeft samen met haar buurman Glenn Boele, een nieuw initiatief op poten gezet. “Klopt,’ vertelt Nancy enthousiast, “vanaf woensdag 19 oktober zal er aan de Keunenlaan een Weggeefkast komen te staan. Mensen kunnen spulletjes doneren die dan gratis aangeboden worden in de kast aan mensen die het iets minder hebben.” De Weggeefkast wordt volgende week woensdag op ludieke wijze geopend, gesteund door verschillende middenstanders. 

De Weggeefkast is een plek waar geschenkjes, kleding, bruikbare spulletjes, voeding met een langere houdbaarheidsdatum, verzorgingsproducten… worden aangeboden. Mensen die deze zaken voorhanden hebben en niet meer nodig hebben, kunnen deze brengen naar de Keunenlaan 19 in Hamont. De spullen worden dan uitgestald in de kast, die iedere dag geopend zal zijn tussen 9.00 uur en 19.00 uur. Mensen die het wat minder hebben kunnen hier dan gratis spulletjes komen halen. “We mikken echt op mensen die, vanwege welke reden dan ook, nood hebben aan extra ondersteuning. Het is dus niet de bedoeling dat er geprofiteerd wordt van dit initiatief, zodat iedereen hier gebruik van kan maken en geholpen kan worden,” aldus Nancy.  

Op woensdag 19 oktober, bij de opening van de Weggeefkast, is er een leuke actie voorzien. “Iedereen die voor de opening spullen komt brengen voor de kast mag een lotje invullen en maakt kans op een leuke prijs, geschonken door de middenstand.” Nancy Peels startte enkele jaren geleden ook de Facebookpagina ‘Vur Niks = Gratis’ die ondertussen bijna 1.000 leden telt. Ook dit platform wordt gebruikt om spullen een nieuw leven te geven door ze gratis en ‘vur niks’ weg te geven. Hou deze Facebookpagina ook zeker in de gaten voor meer nieuws over de Weggeefkast. De Weggeefkast is vanaf 19 oktober te vinden in de voortuin aan de Keunenlaan 19 in Hamont.