Verbindingstuin Den Hoof maakt zich op voor doorstart in het voorjaar

CRANENDONCK – Verbindingstuin Den Hoof is begin deze maand gestopt op haar tijdelijke locatie aan de Bergakkers in Budel. Stichting Den Hoof Cranendonck heeft er ondertussen goede hoop op dat ze volgend jaar de poort kan open van een nieuwe tuin in de gemeente Cranendonck.

Door Roy de Leijer

Op 1 oktober kwam er een einde aan de samenwerking tussen de verbindingstuin en natuurpluktuin Ut Bluumke aan de Bergakkers in Budel. Doordat de eigenaresse van de natuurpluktuin een gedeelte van haar perceel beschikbaar stelde, kon het burgerinitiatief in 2020 alvast een begin maken. Dit in afwachting van een eigen stuk grond.

De stichting hoopt in het voorjaar van 2023 neer te kunnen strijken op een nieuwe, structurele locatie in de gemeente Cranendonck. De plannen moeten de komende tijd meer vorm krijgen.

Ondertussen worden er door de stichting activiteiten aan haar vrijwilligers aangeboden om de komende maanden te overbruggen. Bijvoorbeeld als ‘tuinmaatje’. De komende periode wordt er twee keer per maand gewerkt op het terrein van het asielzoekerscentrum in Budel. Ook verenigingen die hulp nodig hebben kunnen een beroep doen op de vrijwilligers van het burgerinitiatief.

Den Hoof moet uitgroeien tot een tuin die mensen van verschillende achtergronden samen creëren en onderhouden. Maar bovenal gaat het om een plek waar nieuwe, sociale verbindingen worden gelegd.

Alle inwoners van de gemeente Cranendonck moeten bij Den Hoof terechtkunnen, zoals statushouders of mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Maar ook opa’s en oma’s met de kleinkinderen of inwoners die kampen met bijvoorbeeld een burn-out zijn welkom bij Den Hoof. Bezoekers kunnen er een praatje maken, recreëren en de handen uit de mouwen steken.

Meer info: denhoofcranendonck@gmail.com of denhoofcranendonck.nl.