Zuiderpoort deelt zorgen over hoge energiekosten met Europarlementariër

BUDEL –  Op uitnodiging van CDA Cranendonck, is Europarlementariër Tom Berendsen op woensdag 28 september op bezoek en in gesprek geweest met Eric en Yuri van Buul bij sportcomplex Zuiderpoort in Budel. Het sportcomplex en haar verlengde de verenigingen kampen met hoge energiekosten en zoeken naar oplossingen om de kosten te dempen. 

Tom Berendsen houdt zich in Brussel bezig met de stijgende energieprijzen en deelt de zorgen van vele zwembaden en verenigingen. “De zuiderpoort is de plek waar verenigingen en mensen samen komen dat staat onder druk door de hoge prijzen. Wat mij betreft, moeten we alles op alles zetten om te zorgen dat sportcomplexen en verenigingen het hoofd boven water houden”, aldus Berendsen.

Peter Beelen is blij met de komst van Tom naar Cranendonck. “Onze lijnen met Tom in Brussel zijn kort en ik ben blij dat Tom hier met eigen ogen kan zien wat de gevolgen zijn van de stijgende prijzen, zodat we samen kunnen kijken hoe, wij hier lokaal en Tom vanuit zijn rol in Brussel, we de  verenigingen en sportcomplexen kunnen en moeten helpen.”

Komende dagen gaat Berendsen bij meerdere verenigingen op bezoek in Brabant om te horen welke zorgen er spelen zodat hij die voorbeelden mee kan nemen naar de Brusselse onderhandeltafel.

Foto Europarlementariër Tom Berendsen bezocht sportcomplex de Zuiderpoort in Budel.