Nieuwe expo in Nederlands Steendrukmuseum

VALKENSWAARD –  Momenteel is de expo ‘Uit het wonderland: de magie van het Oosten’ te zien. Onder anderen Kees van Dongen en Willem Hofker lieten zich vanaf de 19e eeuw volop inspireren door het magische Oosten. De expo geeft je een nieuwe kijk op de westerse verbeelding van het Oosten in de kunst en de lithografie: van het sprookje van Aladin tot de Oriënt-Express. Er zijn bijzondere kunstwerken te zien, onder meer uit het Singer Laren en het Rijksmuseum. 

Op vrijdag 4 november is er een lezing over de tentoonstelling. Dan vertelt conservator Frédèrique van Duppen je alles over de magie van het Oosten. Aanmelden hiervoor kan via info@steendrukmuseum.nl

Het magische Oosten heeft altijd al een bijzondere aantrekkingskracht gehad op het Westen. Kunstenaars als Kees van Dongen en Marius Bauer illustreren de bekende vertellingen van Duizend-en-een-nacht, terwijl Willem Hofker en Willem Dooijewaard de schoonheid van Nederlands-Indië in beeld brengen. Sommige kunstenaars tonen een realistische registratie van hun reizen, anderen brengen vooral oosterse stereotypen in beeld. 

Meer info staat op www.steendrukmuseum.nl

Het Nederlands Steendrukmuseum ligt aan de Oranje Nassaustraat 8c te Valkenswaard.