Alpenfèst In Hamont: 29 oktober

HAMONT – Op zaterdag 29 oktober organiseert VZW ‘Jong & Oud’ haar eerste Alpenfèst in de feesttent nabij Punch te Hamont (Nobelstraat).

‘We noemen het Alpenfèst uit respect van andere organisatoren van het oktoberfèst’, aldus Peter De Jong van VZW ‘Jong en Oud’. De VZW werd onlangs opgericht met als doelstelling de band tussen jongeren en ouderen uit onze leefgemeenschap te versterken. Het zijn enkele horeca-ondernemers, aangevuld met een aantal medewerkers die vonden dat er in Hamont meer gedaan kan worden om de afstand tussen jongeren en ouderen te verkleinen. De activiteiten die deze VZW organiseert gedurende het jaar bestaan uit een eetfestijn (rond Pasen), het Alpenfèst (oktober) en ‘Van Oud naar Nieuw’ (oudejaars-avond).

Om de gezelligheid te waarborgen wordt voor dit eerste Alpenfèst een spantent opgetrokken op de locatie waar ook jaarlijks het Sint-Maartensvuur van de scouts plaats vind, met de Burn-down party.

Bij deze eerste editie wordt meteen uitgepakt met 2 topgroepen in de oktoberfeest-wereld met niemand minder dan De Palinger Spatzen en Duo Powerbuam. Dit zal gegarandeerd de stemming van het Alpenfèst hoge toppen doen bereiken. Tevens worden de momenten dat er geen live-muziek opgeluisterd worden door top-DJ Woelie, die in het verleden zowel in Nederland als in België reeds bewezen heeft de tent te kunnen laten ontploffen (figuurlijk uiteraard).

Dit tent-feest is een voorbeeld hoe mensen van alle leeftijden kunnen verbroederen in een gezellige sfeer. Vandaar dat de aanvang ook redelijk vroeg is (om 17.00 uur) en uit respect van de buurtgemeenschap wordt het feest beëindigd om 01.00 uur.

‘Wij hopen op een gezellig verbroederingsfeest tussen jong & oud, tussen Belgen en Nederlanders waar iedereen aangemoedigd wordt de Tiroler-hose of de Tiroler Dirndl aan te trekken’, aldus Peter.

Het ligt in de bedoeling van de organisatie klein te beginnen en jaarlijks te groeien. Vandaar dat we deze editie starten met 1 avond, maar het ligt in de bedoeling in de toekomst uit te breiden naar meerdere dagen. Uiteraard zal naast Duitstalige ‘Stimmungs-muziek’ ook ‘Bier und Wurst’ volop te verkrijgen zijn. De voorverkoop tarieven gelden nog tot en met woensdag 26 oktober aan 15 Euro per persoon. Tarief aan de kassa is 18 Euro. Kaarten in voorverkoop zijn te verkrijgen in Café De Vègtes, Cafetaria Tennisclub Hamont en krantenwinkel Paperpoint in het centrum van Hamont.

PROMOTIE: Voor de eerste editie doet de organisatie een extra inspanning van 50% korting voor groepen vanaf 20 personen. Laat deze unieke kans zeker niet liggen en kom in groep naar het Alpenfèst! 

Wil je de oktobermaand afsluiten met Duitstalige sfeermuziek, Gemütlichkeit, Bier, Wurst en Flügel, opgefleurd met vele Tiroler-Hosen en hübsche Mädl in traditionele Dirndl’s, kom dan zeker naar de feesttent tegen de bossen van Hamont en maak er samen met Jong & Oud een mooi feestje van op de laatste dag van de zomertijd.