Sint in Schoot presenteert ‘De Grote Sinterklaasbrunch’

BUDEL-SCHOOT – Kinderen uit Budel-Schoot kunnen op zondag 13 november smikkelen en smullen met Sint en zijn Pieten. De stichting Sint in Schoot (SIS) houdt dan, een dag na de landelijke intocht in Hellevoetsluis, ‘De Grote Sinterklaasbrunch’.

Na de ontvangst van Sinterklaas, die om 11.00 uur begint op het Stationsplein in Schoot, gaan de kinderen samen met de goedheiligman en zijn gevolg naar gemeenschapshuis De Reinder aan de Grootschoterweg 119. Daar kunnen ze een workshop pepernoten bakken volgen én genieten van een lekkere brunch. 

Hierna barst er een sinterklaasfeest los met verschillende activiteiten. Kinderen kunnen knutselen, zich laten schminken en glittertattoos laten zetten. Ook is er een ballonnenclown en natuurlijk worden er cadeautjes uitgedeeld.

Dit jaar is ook Glutenvrije Piet in Budel-Schoot te vinden. Deze Piet voorziet kinderen met een glutenintolerantie van glutenvrije pepernoten.

Meer nieuws over de brunch wordt binnenkort bekendgemaakt via het SIS-journaal op de website sintinschoot.nl, Facebook en het YouTube-kanaal van Sint in Schoot. Hierin worden dit de bakavonturen van het duo Lars en Henk gevolgd. Zij willen pepernoten maken, maar in de praktijk blijkt dit een stuk lastiger te zijn dan gedacht.

Collecte

De vrijwilligers van SIS gaan van 22 tot 30 oktober langs de deur voor een kleine bijdrage voor het organiseren van de jaarlijkse intocht. De entreekaarten voor de brunch en het sinterklaasfeest op zondag 13 november kunnen worden besteld via de website sintinschoot.nl. De online tickets kosten 2,50 euro per kind. Dit is inclusief de brunch, een cadeautje en een traktatie voor kinderen tot en met 8 jaar (groep 5). Inschrijven kan tot uiterlijk 6 november. Oudere gezinsleden kunnen – tegen contante betaling – ter plekke eten kopen. Meer info: sintinschoot.nl.