Internationale dag van de witte stok:  Oog voor een ander

MAARHEEZE – Als je blind of slechtziend bent, is reizen met de trein niet zo makkelijk als je denkt. De Oogvereniging, NS en ProRail lanceren daarom samen de campagne ‘Oog voor een ander’. Want jij kunt mensen die blind of slechtziend zijn, helpen tijdens het reizen met de trein. In het kader van de landelijke actie op 15 oktober werd ook in Maarheeze aandacht gevraagd voor blinden en slechtzienden. Op het station ging wethouder Hennie Driessen, die voor de gelegenheid geblindeerd was, samen met een aantal blinden, slechtzienden en hun begeleiders naar Eindhoven met de trein. Het initiatief om ook in Maarheeze hiervoor aandacht te genereren, is genomen door Wil Thijssen, bestuurslid van Seniorenvereniging Maarheeze. KBO Brabant, waarbij de seniorenvereniging is aangesloten, had opgeroepen aandacht te besteden aan deze actie. Wil Thijssen, oma van een zeer slechtziende kleinzoon, heeft de wethouder benaderd en deze wilde graag meewerken aan deze actie.

De wethouder liet zich informeren door de aanwezige blinden en slechtzienden, waaronder de 11 jarige Merijn, over de problemen waarmee visueel beperkten te maken kunnen krijgen.